НЕВИДИМИЯТ БЕЗОПЕРЦИОНЕН ЛИФТИНГ на лицето е основната дейност на компания ЕСТЕТИК-МЕД БГ  в направление ЕСТЕТИЧНА МЕДИЦИНА.

Основоположник на технологията е световно известният английски учен – Dr. Daniel Sister, World renowned anti-ageing medical doctor. Технологията е доразвита и усъвършенствана в Русия.

Разглеждайки физиологията на стареещото лице, причините и процесите на старението, безоперационният лифтинг може да постигне ефекта на подмладяване и да достигне желаемите резултати без възсатновителен период, характерен за хирургичните намеси.

Безоперативният лифтинг на лицето – това е реалният вариант за пациенти, желаещи да се борят със старението без прилагане на хирургични методи.

2ШСР43Ш

БЕЗОПЕРАТИВEН ЛИФТИНГ НА ЛИЦЕТО: ОСОБЕНОСТИ НА ПРОЦЕСА НА СТАРЕEНЕ

За провеждане на безоперативен лифтинг на лицето, от критически важно значение е изясняването на измененията,  които протичат в лицето в процеса на стареeне.

Стареeнето на лицето – това е сложен процес, който напомня ефекта на доминото:  това е триизмерен процес, който засяга не само кожата, но и разположените под нея тъкани:  мастна, мускулна и костна.  Често процесът на старение наричат “каскаден ефект”.

Стареeнето се проявява в:

-отслабване и птоза на субкутанните тъкани;
-намаляване на количеството на колагена и хиалуроновата киселина в кожата;
-атрофия и хипертрофия на мастните тъкани;
-реабсорция на костната тъкан;
-недостиг на еластин(и като следствие загуба на еластичността на на кожата);
-изменение на текстурата на кожата;
-отслабване на лицевите мускули.

Костните и хрущялните структури стават по-видими, понеже кожата и субкутанните структури изтъняват, текстурата на кожата е подложена на изменения, а изпъкналостите се превръщата във впадини (темпоралната, орбиталната и периоралната области).

Други видими признаци на стареене са:

-бръчки, бразди и гънки;
-загуба на обем и провисване на кожата;
-изменение на пигментацията на кожат;
-изменение на пропорциите на кожата.

Лицето може да бъде разделено на три хоризонтални части(горна, средна и долна трета). Младото лице се характеризира с иделно съотношение между всичките три части на лицето. Обаче в процесът на старение се наблюдават :

удължаване на горната трета на лицето (следствие на атрофията на костната и хрущялната тъкани и птозата на меките тъкани);

намаляване на средната трета на лицето (следствие на същите причини);

намаляване на височината на долната трета на лицето поради загуба на горночелюстна и долночелюстна костни структури, изтъняване на кожата и субкутанните структури, а също и увеличаване на ширината в следствие от птозните изменения на средната част на лицето.

 

 ОСОБЕНОСТИ НА СТАРЕЕНЕТО, КОИТО Е НЕОБХОДИМО ДА БЪДАТ ОТЧИТАНИ ПРИ  БЕЗОПЕРАТИВНИЯТ ЛИФТИНГ НА ЛИЦЕТО

Кожа:

При стареенето на лицето, повърхностните и субкутанните слоеве на кожата изтъняват в резултат на :

-хроностареене, което е следствие от загубата на колаген в кожата;

-загуба на еластин, което води до загубата на еластичността на кожата;

-други фактори, такива като фотостареене, пушене, въздействие на слънчевите лъчи, хормонални изменения и въздействия на гравитацията.

Мастна тъкан:

Мастната тъкан в областта на лицето се разпределя приблизитално равномерно между неговите дълбоки и повърхностни слоеве и се разделя от повърхностната мускулно-апоневротична система (SMAS). Във времето мастната тъкан се преразпределя, лицето губи пълнотата си, а мастните торбички се проявяват под формата на ясни и разделени компартменти.  С възрастта мастната прослойка в скуловата област се премества надолу,  способствайки при това видимостта на долната част на очния овал и формирането на назолабиални гънки.

1ЧАС

Процесът на стареене се отразяват на тези зони в различни периоди на човешкия  живот. Затова концепцията на отделните мастни пакети обяснява, защо лицето не старее като цяло, а е  подложено на изменение във всеки отделен мастен пакет на определен етап от живота.

В някои зони се наблюдава атрофия на меките тъкани , а именно в:

-челната (фронталната) зона;
-темпоралната зона;
-периорбиталната зона;
-челюстната зона;
-зоната под брадичката.

В други зони се наблюдава хипертрофия на съответните тъкани, а именно в следните мастни пакети:

-субмандибуларен;
-назолабиален;
-зоната на устните и под брадичката;
-заната на бузите;
-инфраорбитален;
-моларен.

Мускули и сухожилия:

Отслабването на връзките в моларната и орбиталната области са едно от най-разпространените причини, свързани с появяването на признаците на стареене. Впоследствие това води до:

-отпускане на молярният мастен пакет – появявата на хлътнали бузи;
-образуване на вдлъбнатини под очите.

С възрастта едни мускули стават по-разхлабени, други по-натегнати, което в резултат води до появата на пачи крак и бръчки на глабелата, а също така и ленти на платизмата.

Кости:

Най-забелижими са измененията на скелета на лицето в зоната на носа и очите. Процесът на реабсорбция на костите води до намаляване на обема на костната тъкан. Резултатите на старението в долната част на лицето на първо място стават забелижими в областта на долната челюст.

 21

ПРОЦЕДУРИ, ОСИГУРЯВАЩИ ЕФЕКТА НА НЕВИДИМ БЕЗОПЕРАЦИОНЕН ЛИФТИНГ НА ЛИЦЕТО

За хармоничното подмладяване може да бъде необходимо използването на всички или на някои от долу изброените начини за безоперативен лифтинг на лицето:

 

Основни златен стандарт в естетичната козметология:

 

-инжектиране на ботулинов токсин;

-инжектиране на дермални филъри;

-тредлифтинг с конци, с насечки или зъбци насочени в различни направления;

-инжектиране на тромбоцитна автоложна плазма(Plasmolifting®);

-колагенова терапия(Salvecoll®);

Спомагателни:

 

-биполярен радиочестотен лифтинг;

-химически пилинги;

-лазерни процедури.

Именно благодарение на тези методи и технологии може да бъде проведен ”невидим безоперационен лифтинг”, без да се прибягва към инвазивни хирургични намеси.