Salvecoll® е стерилен биопластически колагенов материал, колаген тип I, с напълно запазена влакнеста структура (не – реконструиран(нативен), който осигурява регенерацията на увредените тъкани. Колагенът от тип I е с нулев риск от предаване на вируси или на микробни инфекции, включително и приони.

Salvecoll® може да бъде получен в две форми – от  конска или биволска кожа.

Иновативната технология за производство на Salvecoll® позволява:

-Да се запази напълно целостта на колагеновите влакна (тройната спирала), което позволява да се избегнат кръстосаните връзки

-Формиране на ковалентни междумолекулни връзки

-Да се постигнат високи индекси на структурна стабилност

Когато Salvecoll® гел се инжектира в дермата или в други повредени тъкани, фибробластите и други нерезидентни клетки започват да мигрират от околните тъкани и заселват колагеновия гел. Освен това, инжектирането има непосредствено ефект на механично запълване на дефекти, след това на мястото на инжектирания на гел Salvecoll® се образува преходна матрица (асептично възпаление), което стимулира имунната система и активирането на гранулоцитите, макрофагите и фибробластите, придружено от засилен транспорт на растежни фактори, освободени от клетки, което от своя страна води до увеличаване на миграцията и пролиферацията на фиброблаестите и епителните клетки. Задачата на колагеновия  гел е да формира матрица за клетките, което им позволява да се образуват нова тъкан. Фибробластите произвеждат нови колагенови влакна в мястото на инжектирания гел, а гелът постепенно се разгражда от колагеназовите ензими, произведени от фибробластите и се заменя с автоложен човешки колаген, синтезиран отново.

Salvecoll ® гел инжекции се предписват за корекция и лечение на инволюционни изменения  на меките тъкани (кожата):

-Бръчки

-Изразени назолабиални гънки

-Депресия в средната част на лицето

-Ревитализация на кожата на лицето, шията и деколтето

-Постакне

За лечение на атрофични измения на кожата:

-Стрии

-Белези

Salvecoll® гел може да се използва и при подготовка и рехабилитация на кожата преди и след дермабразио, пилинг и пластични операции.

 Днес се използват различни методи за стимулиране на стареща кожа. Тези методи са насочени към различни биологични трансформации на структурата на кожата.

Така наречената отрицателна стимулация, се прилага чрез различни инвазивни процедури: химически пилинг на различна дълбочина, лазерен пилинг и дермабразио. При използването на тези методи, процесите на деградация (разрушаване) на епидермиса и дермата стават пусков механизъм за желаните промени на кожата.

Положителната стимулация предполага, напротив, дълбоко възстановителна терапия на кожата. Тази тактика е особено полезно за изменена кожа, която постепенно губи своята устойчивост, под въздействието на свободните радикали и способността си да се самостоятелно. Положителнот стимулиране може да бъде проведено чрез интрадермално инжектиране на Salvecoll® гел.

Използването на Salvecoll® гел при дълбока възстановителна терапия на  дерма се прилага както при корекция на стареенето на кожата, така и при подготовката и възстановяването на кожата преди и след дермабразио, пилинг(в това число и лазерен) и пластичната хирургия.

 

Salvecoll® се прилага, за да се възпълни загубата на колаген в дермата като резултат на стареенето на кожата.

-В областта на инжектиране на Salvecoll® гел, започва формиране на нови колагенови влакна, като при това постепенно биодеградира самият биопластичен материал Salvecoll®.

-Salvecoll® действа като матрица, в която протича строго насочен синтез на собствени колагенови  влакна в организма, което води до пълна регенерация на кожата.

Salvecoll® може да се комбинира подходящо с други методи, като например пилинг, хиалуронова киселина и лазерни технологии за лечение.

 

Предимства на лечението със Salvecoll®

 

-Salvecoll® възпълва изгубения колаген и възстановява нормалната структура на кожата.

-Процедурата е безопасна, тъй като 14 дни преди процедурата лекарят провежда тест за алергии, който елиминира риска от всяка форма на       алергична реакция(моментна и отложена).

-Процедурата е безболезнена, тъй като лекарят прилага местни анестетици за кожа.

Как Salvecoll® помага в лечението на постакне?

 

Salvecoll® се инжектира в долната част на белега. В мястото на инжектиране започва образуването на „кожен скелет“ от собствените клетки на организма. Дъното белега се издига, така че той става по-малко забележим. Освен това се подобряване микроциркулацията в зоната на инжектирането, което води до намаляване или до пълното изчезване на зачервените или посинели зони на кожата.

Преимущества

 

-Незабавно подобрява качеството на кожата в областта на белега.

-Лесно се комбинира с други пост-акне процедури (пилинг, абразия).

-На разположение са различни концентрации и дози от Salvecoll® гел , в зависимост от състоянието на кожата.

 

Белези

 

Един от най-разпространените методи за корекция на белези е пилинг . Пилинга премахва повърхностните слоеве на кожата и създава впечатление за изравняване на нивото. В резултат на това белезите стават по-малко очевидни. Въпреки това е невъзможно напълно да се реши такъв проблем чрез шлифоване, тъй като структурата на тъканите на мястото на белезите не се възстановява до нормално състояние.

Друг начин за корекция на белези от хирургична ексцизия. Ексцизията е възможно само ако ширината на белега е относително малка и ръбове на раната имат добра подвижност. След отстраняване на излишната съединителна тъкан се налагат вътрекожни козметични шевове. При благоприятни условия, на повърхността на кожата, след пълно излекуване от постоперативните шевове, се оставя една нишка с размери (1-3 мм). Ширината на новия белег зависи от състоянието на кожата около него, формата на белега и неговото местоположение.

Един от основните проблеми на изрязването на белези, е че не винаги е възможно да се постигне желания естетически резултат. В същността си, ексцизията е и травма на кожата, и в отговор на травмата, кожата може отново да отговори с образуване на груб  белег.

Salvecoll®  предоставя възможност за нов поглед  към сложния въпрос за коригиране на атрофични белези и значително подобрява резултатите от лечението.

Как Salvecoll® помага при лечение на белези?

 

-Salvecoll® се използва за запълване на изгубения колаген в белезите на кожата.

-След инжектиране на Salvecoll® гел, белезите се запълват механично и повърхността на кожата се изравнява.

-В мястото на инжектиране на Salvecoll® гел, започва формирането на нови колагенови влакна, а това води до  запълване на дефекта.

-Новите колагенови влакна вървят строго по стените на колагеновата матрица на Salvecoll® гел имплантата. В резултат на това се образува нова     тъкан в проблемните зони на кожата. Впоследствие белези стават толкова подобни на околната здрава кожа, че те стават почти незабележими.

-Salvecoll® може да се комбинира успешно с други методи, като пилинг и лазерна технология за лечение.

Предимства на лечението на белези със Salvecoll®-Salvecoll® възпълва изгубения колаген и възстановява нормалната структура на кожата.

 

-Salvecoll® се използва успешно за лечение както на свежи, така и на застарели белези.

-Процедурата е безопасна, тъй като 14 дни преди процедурата лекарят провежда тест за алергии, който елиминира риска от всяка форма на алергична реакция(моментна и отложена).

-Процедурата е безболезнена, тъй като лекарят прилага местни анестетици за кожа.

Стрии

 

Най-често срещаният метод за корекция на стрии на кожата е пилинг. Пилинга премахва повърхностните слоеве на кожата и се създава впечатление за изравняване на нивото. В резултат на това стриите стават по-малко очевидни. Въпреки това е невъзможно напълно да се реши такъв проблем чрез шлифоване, тъй като структурата на тъканите на мястото на белезите не се възстановява до нормално състояние.

В някои случаи лекарите използват специализирани кремове, химически пилинги, мезотерапия или на комбинация от двете. В такива случаи лечението е дълго и не винаги е ефективно. В други случаи лекарите предлагат да се прибегне до операция за отстраняване на кожата, повредена от стрии. Цената на тези операции, усложненията и възстановителния период (10-14 дни) ограничават широкото прилагане на тази методика.

Salvecoll®  предоставя на медицинските специалисти възможност за нов поглед  към трудностите в премахване на стрии и значително подобрява резултатите от лечението.

 

Как Salvecoll® работи при лечение на стрии?

 

-Salvecoll® се прилага, за да се компенсира губата на колаген в опъната кожа.

-Инжектирането на Salvecoll® гел механично изпълва опънатата зона и повърхността на кожата се изравнява.

-В мястото на инжектиране на Salvecoll® гел, започва формирането на нови колагенови влакна, а това води до  запълване на дефекта.

-Новите колагенови влакна вървят строго по стените на колагеновата матрица на Salvecoll® гел имплантата, което води до формирането на   пълноценна тъкан в опънатите области. Впоследствие, стриите станават толкова подобни на околната здрава кожа, че те стават незабележими.

-Salvecoll® може да се комбинира успешно с други методи, като пилинг и лазерна технология за лечение.

 

Предимства на лечението със Salvecoll®

 

-Salvecoll® успешно се прилага за лечение както при наскоро появили се, така и при стари стрии на кожата.

-Salvecoll® запълва изгубения колаген и възстановява нормалната структура на кожата.

-Процедурата е безопасна, тъй като 14 дни преди процедурата лекарят провежда тест за алергии, което елиминира риска от алергична реакция.

-Процедурата е безболезнена, тъй като лекарят прилага местни анестетици за кожата.

Рехабилитация

Регенерираща матрица за лазерна и пилинг терапия

 

Нашата кожа се състои от два вида колаген. I тип, като 3D – структура съставена от дебели влакна, представлява скелета(основата) на кожата, и тип III, под формата на тесни връзки с нарушено оплитане.

Когато кожата е повредена, тялото се опитва бързо да я възстанови. Но с напредване на възрастта или в случай на откриване на липсата на синтез на нови колагенови протеини, и след негативно  въздействие (пилинг или лазерно лечение), се образува колаген от тип III. Въведеният Salvecoll® гел възсъздава матрицата на кожата и дава възможност на новия колаген да се синтезира конструктивно в отговор на травмата, което довежда до нормализиране на тонуса на кожата.

Пилинг и Salvecoll®

 

Salvecoll се препоръчва за употреба в следните случаи:

-Когато пилинга се използва за лечение на белези от пост-акне (особено с TCA пилинги).

-В случаите, когато след пилинга, периода за възстановяване се забави по някаква причина.

-В случай на климактерически период на рехабилитация, поради намалена способност за възстановяване на кожата.

 

 Salvecoll® преди лечение с лазер

 

Днешните козметични процедури използват различни фракционни лазери. Техният ефект зависи от нивото на хидратация на кожата и от способността и да се регенерира.

Инжектираният Salvecoll® насърчава хидратация на кожата и осигурява градивните елементи за образуването на нов колаген като пълен отговор на измененията на кожата.

 

Процедура

 

Въвеждането на Salvecoll® (7% и /или 15%  гел) в кожата се предписва като първа процедура. Повторението е препоръчително да се провежда на всеки 2-3 седмици, като се редуват с процедурите за пилинг или фракционного лазерно лечение.

Курсът на лечение се състои от 3-5 процедури. Поддържащи процедури през 6 месеца се препоръчва за пролонгиране на  ефекта.

По какво Salvecoll® се различават от други филъри?

 

Иновативният начин за получаване на колагена, реализиран в Salvecoll®, запазва тройната спирала на колагеновите влакна, като се избягва използването на ензимна и химическа обработка. Тази деликатна процедура запазва междумолекулните връзки между коллагеновите влакна и осигурява висока степен на пречистване на колагена от нежелани вещества, в това число с алергизиращи свойства. Всички тези свойства правят колагенът  Salvecoll® максимално близък  до човешкия колаген по състав.